Tuulivoimalan pulttikehän juotosvalut onnistuivat yläilmoissakin - Betola Oy
Tuulivoimalan rakennustyömaa.

Referenssi

Tuulivoimalan pulttikehän juotosvalut onnistuivat yläilmoissakin

Rakennamme Kalajoella sijaitsevaan Torvenkylän tuulipuistoon seitsemän tuulivoimalaa. Niiden perustusten rakentaminen aloitettiin helmikuussa 2022, kesäkuussa oli vuorossa pulttikehän juotoskaukalon valut. Tuo valu on tärkeä vaihe, sillä pulttikehä siirtää tuulivoimalan liikkeen aiheuttaman kuorman perustusrakenteelle.

Tästä hankkeesta teki erityisen se, että tuulivoimaloiden perustuksen yläpinta oli 8 metrin korkeudessa. Tällaisella rakenteella turbiinin napakorkeus saadaan korkeammaksi ja turbiinille parempi tuotto.

Erityinen rakenne vaati myös erityisammattitaitoa. Halusimme tekijäksi sellaisen yrityksen, joka voi taata hyvän lopputuloksen.

Betola oli tehnyt meille jo yhden tuulivoimalan juotosvalun Kemijärvellä ja työn lopputulos oli vakuuttava. Heillä oli myös valmiina työn vaatimat pumput, joiden täytyi pystyä pumppaamaan juotoslaasti 8 metrin korkeuteen.

Kesäkuun valuolosuhteet olivat onneksi suosiolliset. Teimme pitkää päivää, ja löysimme hyvin sopivat lämpö- ja tuuliraot.

Ammattitaitoista työskentelyä

Betolan työskentelystä sai luotettavan ja ammattitaitoisen kuvan, se oli suunniteltua, ei soveltamista. Saimme suunniteltua ja sovittua asiat hyvin yhteistyössä. Betola oli joustava aikatauluissa ja toimi toiveidemme mukaisesti. Myös tieto kulki sujuvasti meidän välillämme.

Lisäksi siisteys ja työturvallisuus oli hoidettu niin esimerkillisesti, että toivoisi muidenkin urakoitsijoiden ottavan mallia siitä.

Yhteistyö sujui niin hyvin, että olemme sopineet jo kahdesta uudesta projektista, joissa molemmissa Betola hoitaa yli 50 tuulivoimalan perustuksen pulttikehän juotosvalun.

Esko Erkkilä, työmaapäällikkö

Suvic Oy

Suvic Oy on energiarakentamiseen erikoistunut rakennusliike, joka on keskittynyt erityisesti tuulivoimapuistojen toteuttamiseen ja projektinjohtoon. Vuonna 2017 Oulussa perustettu yritys toimii koko Suomen alueella. Suvic työllistää 45 toimihenkilöä ja alihankkijoiden kautta noin 160 henkilöä.
Tutustu yhteistyökumppaniimme:
Yritys:
Suvic Oy
Ajankohta:
Kesästä 2022 alkaen
Tehty työ:
Tuulivoimalan perustuksen pulttikehän juotosvalu
Halusimme tekijäksi sellaisen yrityksen, joka voi taata hyvän lopputuloksen.

Selaa muita referenssejä

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram