Korjausvalut

Korjausvalun menetelmä valitaan kohteen mukaan

Korjausvalut ovat erilaisia valumenetelmiä, joita tehdään betonirakenteiden korjaamiseksi. Sopiva valumenetelmä valitaan korjattavan kohteen mukaisesti.

Sopivien valumenetelmien valinta riippuu kohteesta sekä sen ympäristön ja korjauksen tavoitteiden asettamista vaatimuksista. Jaamme mielellämme asiantuntemustamme sopivan valumenetelmän valinnan helpottamiseksi ja toteutamme kohteen ammattitaidolla.

Juotosvalu tehdään juoksevalla juotosbetonilla tai -laastilla, joka menee hyvin pieniinkin väleihin. Näin saadaan liitettyä yhteen kaksi betonirakennetta tai betoni ja teräs. Valun paksuus voi olla 1–50 senttimetriä.

Painevalu muistuttaa suurelta osin juotosvalua. Siinä korjattavaan rakenteeseen tehdään tiivis muotti, joka kestää painetta. Betoni pumpataan muottiin muotin alaosasta paineella, jolloin muotti täyttyy varmasti. Painevalua kannattaa käyttää, kun rakenne on hankala eikä sen täyttymistä pystytä selvästi näkemään.

Manttelointia käytetään usein esimerkiksi betonisen pilarin tai palkin vahvistamiseen. Vaurioitunut pintakerros poistetaan sekä putsataan, ja korjattavan kohteen ympärille rakennetaan teräksinen tai puinen valumuotti. Kun korjausmateriaaliksi valitaan oikeanlainen betoni, saadaan rakenne merkittävästi vahvemmaksi eikä kohteen paksuus lisäänny liikaa.

Meiltä onnistuvat myös erilaiset vedenalaiset korjausvalut, joita toteutamme yhteistyökumppanimme kanssa.

Tarvetta korjausvaluille?

Katso kuvia korjausvaluista

Kokemuksia meistä