Laastipaikkaukset

Betoniseinän paikkaus onnistuu laastipaikkauksella

Laastipaikkausta tarvitaan, kun betonissa on pienempi vaurio, jota ei ole järkevä korjata esimerkiksi ruiskubetonoimalla tai valamalla. Tyypillinen kohde on esimerkiksi paikallisesti betonirakenteen pinnan teräs, joka on alun perin jäänyt liian pintaan. Tällöin raudoituksen suojaetäisyys ei ole ollut riittävä ja teräksen ruostuminen on aiheuttanut vaurion betoniin. Teräksen ruostumisen voivat aiheuttaa myös betonissa olevat halkeamat, jotka päästävät veden betonirakenteen sisälle.

Ruostunut teräs peitetään tuolloin laastipaikkauksella. Vauriokohteen ympäriltä poistetaan heikompi betoni ja teräs puhdistetaan ruosteesta. Puhdistuksen jälkeen teräs suojataan erillisellä suojalaastilla, joka sivellään teräksen pintaan. Suojalaastin toimii tartuntalaastina muulle laastille, joka levitetään käsin korjattavaan kohtaan.

Betoniin tehtävät paikkaukset jäävät tyypillisesti näkyviin, vaikka betoni maalattaisiin. Yleensä laastipaikkaus valitaan menetelmäksi, kun halutaan kustannustehokas korjaus. Kannattaa kuitenkin tarkastella kohteen lähettyvillä oleva aluetta, onko paikkauksen tarvetta paljon.

Joskus kokonaiskustannusten kannalta on järkevää valita erillisten laastipaikkausten sijaan laaja-alaisempi ruiskubetonointi, jolloin ehkäistään vastaavien ongelmien ilmaantuminen paikatun alueen viereen tulevina vuosina.

Ota yhteyttä, saat meiltä ammattitaidolla ja laadukkaasti toteutetut laastipaikkaukset. Mietityttääkö sopivan korjaustavan ja -materiaalin valinta? Autamme tarvittaessa myös korjaustavan ja sopivan materiaalin valinnassa.

Saat meiltä ammattitaidolla ja laadukkaasti toteutetut laastipaikkaukset.

Kokemuksia meistä