Mies korjaamassa betonirakennetta

Betonirakenteiden korjaus

Betoni kestää korjattuna vuosikymmeniä

Betonirakenteet, vaikka ovatkin kestäviä, tarvitsevat korjausta ja huolenpitoa. Käyttö, mekaaninen tai kemiallinen rasitus, ja ulkorakenteissa ilmaston vaikutukset kuluttavat rakenteita.

Nykyisin betonirakenteelle voidaan suunnitella esimerkiksi 50 tai 100 vuoden käyttöikää, mutta betonirakenteen kesto vaihtelee muun muassa rakentamisen laadusta ja kohteen käytöstä riippuen.

Onneksi betonirakenteita voi korjata! Hyvin suunniteltu ja oikeilla työskentelytavoilla sekä materiaaleilla toteutettu korjaus lisää kohteen käyttöikää jälleen vuosikymmeniä. Meiltä saat koulutukseen, omaan kehitystyöhön ja kokemukseen perustuvia neuvoja sopivien toimintatapojen sekä materiaalien valintaan.

Emme pelkästään korjaa rakenteita, vaan varmistamme, että tekemämme työ kestää aikaa. Jokaisessa työvaiheessa pidämme huolta korkeasta laadusta. Koska dokumentoimme työvaiheet huolellisesti, tiedät tilaajana, mitä saat, ja voit myös välittää työn laadun dokumentoinnin tarvittaessa eteenpäin.

Betonirakentaminen on yleistä Suomessa ja maailmalla. Betonista tehdään monenlaisia rakenteita erilaisista infrakohteista teollisuuslaitosten sisällä oleviin konepeteihin.

Vuosikymmenien mittaan olemme huomanneet, että suuri osa korjaustarpeesta muodostuu puutteellisesta rakentamisesta tai suunnittelusta. Rakenne ei kestäkään käyttötarkoitustaan niin kauan, kuin olisi pitänyt.

Tyypillistä on, että betonirakenteiden vauriot ovat usein aluksi visuaalisia. Vaurioihin, kuten halkeamiin, kannattaa kuitenkin reagoida varsin nopeasti, jotta esimerkiksi vesi ei pääse vaurioittamaan rakennetta.

Onko tarvetta betonirakenteiden korjaukselle?

Katso kuvia betonirakenteiden korjaamisesta

Kokemuksia meistä