Ankkuroinnit ja pulttaukset

Ankkurointi vahvistaa rakennetta

Toteutamme erilaisia isompia tai pienempiä ankkurointi- ja pulttaustöitä betoniin tai kallioon. Pienemmät ankkurointi ja pulttaustyöt voimme suorittaa täysin omalla kalustolla, ja isompien osalta käytämme porauksiin luotettavia pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita.

Betonirakentamisen puolella ankkurointia tarvitaan muun muassa siinä tapauksessa, kun halutaan hyödyntää olemassa olevan kallion massaa osana betonirakennetta. Tällöin betonirakenne ankkuroidaan vahvasti kiinni kallioon ja selvitään pienemmällä betonirakenteella.

Tätä menetelmää käytetään muun muassa tuulivoimaloiden, mastojen, valomastojen ja muiden korkeiden rakenteiden perustuksissa.

Pulttauksilla taas vahvistetaan tai lujitetaan yleensä louhittuja kallioita. Näin varmistetaan, ettei kallio pääse sortumaan.   

Molemmissa menetelmissä rakenteeseen porataan suunnitelmien mukainen reikä, jonne pumpataan tarkoitukseen sopivaa ankkurointi- tai pulttausmassaa ja asennetaan oikeanlainen ankkuri tai pultti.  

Tarvittaessa toteutamme kallion pulttausten lisäksi myös kallioiden turvaverkotuksia putoavien kivien estämiseksi kallioleikkauksissa ja tunnelirakenteissa.

Tarvitaanko teillä ankkurointia tai pulttausta tuomaan vahvuutta rakenteisiin tai sitomaan rakenteita yhteen? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Onko tarvetta betonityölle?

Katso kuvia ankkuroinneista ja pulttauksista

Kokemuksia meistä