Ankkuroinnit ja pulttaukset

Ankkurointi vahvistaa betonirakennetta

Betonirakenteiden korjausrakentamisessa ankkurointia käytetään yleensä, kun vahvistetaan olemassa olevia betonirakenteita. Vahvistaminen tapahtuu tyypillisesti lisäämällä betonirakenteen vahvuutta, eli leveyttä ja/tai korkeutta. Rakenteeseen lisätään raudoitusta ja betonia, jotka yhdessä vahvistavat rakennetta.

Vahvistavan osan raudoitteet ankkuroidaan olemassa oleviin betonirakenteisiin joko kemiallisesti tai mekaanisesta, mikä varmistaa rakenteen kestävyyden.

Kalliorakenteiden lujittamiseen käytetään tarvittaessa pulttausta. Mikäli louhitussa kalliossa, esimerkiksi tunnelirakenteessa tai avoleikkauksessa, on irtonaisia kiviä, niin ne voidaan kiinnittää turvallisesti ehjään ja yhtenäiseen kallioon pulttaamalla.

Pulttaaminen tapahtuu poraamalla riittävän pitkä reikä irtonaisen kiven läpi ehjään kallioon, jonka jälkeen irtonainen kivi kiinnitetään kallioon tarkoitukseen sopivalla kalliopultilla ja ankkurointilaastilla tai muulla kemiallisella ankkurointiaineella.

Jos kalliossa on paljon pienempää irtokiveä, kivien putoaminen voidaan estää käyttämällä kallioverkkoa, joka pultataan kiinni kallioon. Pulttauksella voidaan vahvistaa myös olemassa olevia betonirakenteita kiinnittämällä ne pultein kallioon tai toiseen betonirakenteeseen.     

Tarvitaanko teillä ankkurointia tai pulttausta tuomaan vahvuutta rakenteisiin? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Onko tarvetta betonityölle?

Katso kuvia ankkuroinneista ja pulttauksista

Kokemuksia meistä