Millintarkka konepeti mahdollistaa karusellisorvin toiminnan - Betola Oy
Betolan valama konepeti Junttanin tehtaalla.

Referenssi

Millintarkka konepeti mahdollistaa karusellisorvin toiminnan

Betola teki meille ison konepedin karusellisorvia varten alkuvuodesta 2023. Työt alkoivat vuodenvaihteessa konepedin perustuksien kaivamisella. Se oli iso työ, sillä konepedin koko on noin 11 x 14 metriä ja syvimmillään perustukset ulottuvat 5 metrin syvyyteen. Onneksi kaivutyössä ei tullut mitään ikäviä yllätyksiä, vaan pääsimme tavoitemittoihin aikataulun mukaisesti kolmessa viikossa. Kaivutyön teki Betolan alihankkija Kuopion Teho-Louhinta Oy.

Seuraavana oli vuorossa konepedin muotitus, raudoitus ja valaminen. Viidessä vaiheessa tehtävä valu on tarkkaa työtä. Betonivalun täytyy olla erittäin kestävä ja lisäksi konepedin täytyy olla kallistukseltaan sekä suoruudeltaan lähes millilleen oikeissa mitoissa. Konepedin päälle asennettiin suuri karusellisorvi, jossa itsessään on hyvin vähän säätövaraa.

Jos konepeti ei ole kunnossa, ei karusellisorvilla voi tehdä mittatarkkoja kappaleita eli työtä, jota sen täytyy pystyä tekemään. Lisäksi testaamme takapihalla paalutuskoneiden toimintaa. Konepeti piti tehdä kelluvana, jottei paalutuskoneiden testauksen eli testipaalutuksen aiheuttama tärinä johdu konepetiin saakka.

Myös konepedin valaminen onnistui hyvin aikataulun mukaisessa viidessä viikossa ja siitä tuli juuri oikeanlainen. Tämän jälkeen valun annettiin kuivua nelisen viikkoa. Lopuksi Betola vielä pinnoitti pedin. Koko projekti kesti aikataulun mukaisesti 14 viikkoa.

Tarkkaa, turvallista ja siistiä työtä

Yhteistyö Betolan kanssa onnistui hyvin eikä missään vaiheessa ollut minkäänlaisia ongelmia. He olivat mukana jo suunnitteluvaiheessa ja saimme heiltä sujuvasti vastaukset, kun pohdimme, miten betonityö kannattaa suorittaa.

Yhteistyö sujui puolin ja toisin joustavasti. Meille on tärkeää, että aikataulu piti eikä siihen tullut keskeytyksiä. Betolan työntekijät tekivät hienoa jälkeä valamisessa ja työmaalla tapahtui koko ajan.

Erityismaininnan Betolan työntekijät ansaitsevat siitä, että he noudattivat sovittuja tehtaan turvallisuusmääräyksiä ja -säädöksiä. He myös pitivät paikat siistinä. Tämä oli ensimmäinen yhteinen projekti Betolan kanssa, ja teen mielelläni yhteistyötä jatkossakin.

Valmistuspäällikkö Janne Tuovinen ja Betolan valama konepeti Junttanin tehtaalla.
Valmistuspäällikkö Janne Tuovinen

Junttan Oy

Junttan Oy valmistaa hydraulisia paalutuskoneita ja irtojärkäleitä. Yrityksen tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Kuopiossa. Vuonna 1976 perustettu yritys työllistää noin 200 henkilöä, ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli noin 60 miljoonaa euroa.
Tutustu yhteistyökumppaniimme:
Yritys:
Junttan Oy
Ajankohta:
2023
Tehty työ:
11X14 metrin konepeti karusellisorvia varten
Jos konepeti ei ole kunnossa, karusellisorvilla ei voi tehdä mittatarkkoja kappaleita.

Selaa muita referenssejä

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram