Vesilaitosten ja jätevesilaitosten rakentamisen kohteissa tarvitaan huippuammattitaitoa - Betola Oy
Betolan työmies ruiskubetonoi Novirakin työmaalla.

Referenssi

Vesilaitosten ja jätevesilaitosten rakentamisen kohteissa tarvitaan huippuammattitaitoa

Olemme tehneet Betolan kanssa erilaisia vesihuoltolaitosten saneeraushankkeita vuodesta 2018 lähtien. Olemme erikoistuneet vesihuoltolaitosten rakentamiseen sekä saneerauksiin, ja Betola on hoitanut niihin liittyviä ruiskubetonointitöitä meidän aliurakoitsijana.

Käytännössä kohteet ovat olleet esimerkiksi vesisäiliöitä, vesialtaita ja jätevesipumppaamoita. Kohteita yhdistää se, että olosuhteet ovat haasteellisia. Esimerkiksi jätevedenpuhdistamon mädättämössä jätevedestä laskeutettu liete mädätetään ja prosessissa syntyvä metaanikaasu otetaan talteen.

Tästä metaanikaasusta tehdään puhdistamolla käytettävää sähköenergiaa kaasumoottoreiden ja generaattoreiden avulla. Jos kohteen lähettyvillä on ATEX-tiloja, täytyy työkohteen eristäminen tehdä erityisen huolellisesti.

Mädättämöt ja muut jätevesistä peräisin olevia kaasuja sisältävät työkohteet ovat vaarallisia paikkoja, jos ei tiedä tarkalleen, mitä tekee, sillä metaani on herkästi räjähtävä kaasu. Työskentelyssä täytyy ottaa huomioon todella monta riskitekijää, ja kommunikaation tilaajan kanssa täytyy toimia saumattomasti.

Siksi työhön tarvitaan kumppani, johon voin luottaa täysin. Betola on meidän listalla yhtenä hyväksi ja luotettavaksi havaituista alihankkijoista.

Toimintavarmuus ja ammattitaito tärkeää

Parasta Betolan työssä on toimitusvarmuus, ammattitaitoinen henkilökunta ja erittäin hyvin toimiva kommunikaatio. Tieto liikkuu sujuvasti henkilöltä toiselle eikä kukaan panttaa sitä.

Tietenkin myös laatu on tärkeää – työ tehdään laadukkaasti ja kerralla. Monta kertaa samaa työtä ei olisikaan varaa tehdä.

Laatu syntyy kokonaisuudesta, johon kuuluvat ammattitaitoiset työntekijät, oikeanlaiset raaka-aineet ja tarkka dokumentointi. Näissä kohteissa panostetaan paljon enemmän laadun valvontaan kuin tavanomaisissa rakennuskohteissa.

Hyödynnämme myös Betolan näkemystä suunnittelussa. Aina suunnittelijan näkemys ei ole paras mahdollinen. Hyvä kommunikaatio näkyy siinä, että parannusehdotukset pystytään tekemään hyvässä yhteistyössä tilaajan ja suunnittelijan kanssa. Laadukkain lopputulos syntyy, kun kaikki ovat mukana eikä vain yksi päsmäröi ”oikeine mielipiteineen”.

Tiivistettynä voin sanoa, että Betola on todella hyvä yhteistyökumppani. Tarvittaessa he ovat pystyneet tarttumaan hommiin hyvin nopeastikin.

Tästä kesästä loppuvuoteen yhteistyö jatkuu jätevedenpuhdistamon mädättömän remontilla. Siellä taas tarvitaan laadukasta ja ammattitaitoista tekemistä.

Antti Niskanen, toimitusjohtaja

Novirak Oy

Novirak Oy on vuonna 2017 perustettu vesihuoltolaitosten rakentamiseen ja saneerauksiin erikoistunut yritys. Savo-Karjalan Vesihuolto Oy:n tytäryhtiö Novirak Oy työllistää kahdeksan vakituista työntekijää ja toimii ympäri Suomea.
Tutustu yhteistyökumppaniimme:
Yritys:
Novirak Oy
Ajankohta:
Vuodesta 2018 alkaen
Tehty työ:
Erilaisten vesihuoltolaitosten saneeraushankkeiden ruiskubetonointityöt
Parasta Betolan työssä on toimitusvarmuus, ammattitaitoinen henkilökunta ja kommunikaatio.

Selaa muita referenssejä

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram