Betonin pinnoitus

Betonin pinnoitus suojaa rakennetta

Betonin pinnoituksella pystytään pidentämään betonirakenteen ikää ja ehkäisemään laatuun liittyviä ongelmia. Suosittelemme rakennuskohteissa betonin pinnoittamista, sillä sen ansiosta rakenteiden kestävyys paranee.

Käytännössä betonin pinnoittaminen tarkoittaa joko imeytettävien suoja-aineiden tai betonin pinnalla tehtävien kalvollisten pinnoitteiden käyttöä. Imeytettävät suoja-aineet eivät välttämättä näy ulospäin tai muodosta näkyvää kalvoa, kuten taas kalvolliset pinnoitteet tekevät.

Tyypillisesti pinnoituksia käytetään veden käsittelyyn liittyvissä rakenteissa: puhdasvesialtaissa, jätevedenpuhdistamoissa ja muissa altaissa sekä säiliöissä. Myös erilaisille muille kemialliselle rasitukselle altistuville kohteille, kuten silloille tai teollisuuden rakenteisiin, pinnoitukset antavat hyvää suojaa ja pidempää elinikää. Pinnoitteet suojaavat betonia veden, kemiallisten aineiden ja mekaanisen kulutuksen vaikutuksilta.

Myös vedeneristykset toteutetaan yleensä jonkinlaisella pinnoitteella.

Silloissa rakenteita suojataan esimerkiksi suolojen kloridien imeytymiseltä. Tällöin käytössä on usein sementtipohjaisia pinnoitteita.

Käytössämme on laaja valikoima erilaisia betonin pinnoitteita. Ota yhteyttä, neuvomme mielellämme sopivan pinnoitteen valinnassa ja teemme pinnoituksen ammattitaitoisesti.

Tarvitsetko laadukkaan pinnoitteen betonirakenteille?

Kokemuksia meistä