Harmaa betonitausta.

Timo Sirviö

Timo tykkää vaihtuvista töistä ja työskentelypaikoista

Kuka olet? Olen Timo Sirviö, nykyisin siilinjärveläinen, lähtöisin Sotkamosta.

Timo Sirvio ja kaadettu hirvi.

Mitä teet? Teen betonitöitä laidasta laitaan: saumaamista, injektointia, pinnoitusta, ruiskuttamista… Kaikki kuuluu työnkuvaan.

Kuinka pitkään olet työskennellyt Betolalla? Keväällä tulee 19 vuotta täyteen. Tässä on ehtinyt kertyä rutiinia, mutta onhan tämä myös uuden oppimista koko ajan. Ei ole hyvä, jos vain aina tekee samalla tavalla eikä omaksu uutta. Nuoremmilta on tullut monta hyvää vinkkiä, miten asioita kannattaa tehdä.

Mitä tykkäät työstäsi? Kaikkia erilaisia hommia on mukava puuhastella. Tykkään siitä, että työtehtävät ja työpaikat vaihtuvat eikä ole liukuhihnalla puurtamista. Vaikka injektointi on injektointia ja saumaaminen saumaamista, täytyy niitä soveltaa eri lailla eri kohteisiin.

Mistä tykkäät työpaikassasi? Työkaverit täällä ovat erittäin huippuja, ja meillä on hyvä työyhteisö. Johtajillekin pitää antaa tunnustusta, etteivät olet umpimielisiä moukkia, vaan heidän kanssaan tulee hyvin toimeen. Tämä työ sopii ihmiselle, joka tykkää tehdä hommia oma-aloitteisesti ja joka haluaa ajatella itsekin, miten hommat tehdään.

Mitä työmaata et unohda? Oltiin puolitoista vuotta Sakkyn työmaalla Savilahdessa. Se oli harvinainen työmaa, kun oltiin niin pitkään samassa paikassa. Tehtiin työkaverin kanssa laidasta laitaan betonialan töitä. Saatiin tilaajalta niin hyvää palautetta, että se jäi erityisesti mieleen.

Mitä teet vapaa-ajallasi? Luen paljon kaikenlaisia kirjoja. Viimeksi luin Waltarin Mikael Hakimin ja seuraavaksi Remestä.  Reissutyössä lukeminen on hyvä harrastus. Samoin yritän käydä käppäilemässä työpäivän jälkeen. Reissussa pitää aina myös käydä katsomassa paikallinen kirkko. Syksyisin tykkään metsästämisestä, kesällä kalastan. Perheen kanssa käymme lisäksi metsäretkillä ja marjassa.