Janne Pitkänen

Janne varmistaa, että työmaa onnistuu

Janne Pitkänen kalalla.

Kuka olet? Olen Janne Pitkänen, pian 30 vuotta täyttävä kuopiolainen.

Mitä teet Betolalla? Työnjohtajana sovin tilaajan kanssa, miten työmaa hoidetaan: milloin tullaan ja mitä kaikkea tehdään. Ilmoitan meidän työmiehille, milloin mennään minnekin ja mitä tehdään, sekä pidän huolta, että työn jälki on hyvää. Osallistun myös työmailla tekemiseen, jos on tarve.

Kuinka pitkään olet työskennellyt Betolalla? Olen ollut noin viisi vuotta vakituisena. Velipoika oli töissä täällä, ja kun aloitin AMK:n, tulin tänne ensimmäiseen harjoitteluun kesätöihin ja jäinkin sitä kautta töihin.

Mitä tykkäät työstäsi? Kyllähän tästä pitää tykätä, kun on näin pitkään ollut. Pidän eniten siitä, että kohteet ovat spesiaaleja eikä tylsää liukuhihnatyötä ole ollenkaan. Ei ole sattunut ollenkaan huonoja hommia kohdalle.

Mistä tykkäät työpaikassasi? Työkaverit ovat mukavia ja työnantaja on joustava. Jos ajoissa ilmoittaa ja sopii, joustoa ja vapaata löytyy tarpeen mukaan. Voin itse vaikuttaa siihen, millaisia, miten ja milloin töitä tehdään. Työssäni pääsen myös ratkomaan ongelmia ja yllättäviä tilanteita sekä kehittelemään uusia työtapoja.

Mitä työmaata et unohda? Puijon latusillan levennys vuodelta 2019 on jäänyt mieleen. Olemassa olevaa puukansisiltaa levennettiin tekemällä uusi silta vanhan viereen ja sillat yhdistettiin. Teimme muottia myöten kaiken itse. Se oli ensimmäinen siltahomma, jota olin itse tekemässä.

Mitä teet vapaa-ajallasi? Harrastan sählyn pelaamista ja kalastusta. Noin kuukausi sitten syntyi esikoislapsi, joten olen päässyt harjoittelemaan myös perhe-elämää.