Iiro Pitkänen

Iiro arvostaa vastuuta ja vapautta

Iiro Pitkänen kalalla.

Kuka olet? Olen Pitkäsen Iiro, noin 30-vuotias kuopiolainen nuorimies, ammatiltani rakennusmestari.

Mitä teet Betolalla? Toimin Betola Oy:ssä työnjohtajana. Työhöni kuuluu pääasiassa tarjouslaskentaa ja töiden organisointia. Lisäksi teen työmaillakin tasaisin väliajoin kaikenlaista.

Kuinka pitkään olet työskennellyt täällä? Noin vuodesta 2015 saakka, aika menee nopeasti. Ensimmäinen kokemus Betolasta on jo kesältä 2012 kesätöistä, ja valmistumisen jälkeen tulin Betolalle töihin. Aluksi työskentelin suorittavalla puolella. Sieltä karttui käytännön näkemystä ja varmasti myös osaamista.

Mitä tykkäät työstäsi? Tykkään siitä, että tekeminen on aika monipuolista eikä yksikään viikko ole samanlainen kuin edellinen. Tarjouslaskennan ja työnjohdon kautta minulla on myös taloudellista vastuuta, mikä lisää työn mielekkyyttä.

Mistä tykkäät työpaikassasi? Betolalla työskentely on vapaampaa kuin isommassa rakennusliikkeessä, missä tekeminen on kaavamaista ja niin sanotusti paperinpyörittelyä on paljon. Täällä on suurempi vapaus päättää toimintatavoista ja pääsee ratkaisemaan ongelmia. Toisaalta kohteet ovat monesti kaukana Kuopiosta. Meillä on kohtuullisen hyvät henkilöstöedut, ja Betola on monessa suhteessa joustava työpaikka ja työnantaja. Porukka on yhtenäinen, työssä on mukava olla.

Mitä työmaata et unohda? Vuonna 2012 kesätöissä olin kesän ajan Kallansilloilla joustopinnoittamassa sillan maatukia sekä pohjaa. Työ tehtiin lautalta käsin, kohde on jäänyt mieleen sekä hyvässä että pahassa. Toinen, mikä on jäänyt mieleen, on vuonna 2017 Viannankosken patoluukkujen kunnostaminen, joka oli hankkeena monella tapaa mielenkiintoinen ja vaativa.

Mitä teet vapaa-ajallasi? Nykyisin vapaa-aika menee pitkälti kalastus- ja metsästysharrastuksen parissa. Minulla on vene Kallavedellä ja kalastan vapaa-ajalla. Kalaa tulee hyvästi, ruokakuhaa ei tarvitse pitkään onkia.