Arto Miettinen

Arto hoitaa myynnin ja hallinnolliset asiat

Arto Miettinen matkoilla.

Kuka olet? Olen Betolan myynti- ja hallintojohtaja Arto Miettinen. Syntyperäinen kuopiolainen, ikää 47 vuotta.

Mitä teet Betolalla? Minun vastuulla on myynti ja markkinointi, hallinnolliset ja HR-asiat, taloushallinto ja liiketoiminnan kehittäminen. Hoidan niitä toimistohommia, joista toimitusjohtajamme Ari ei ole niin kiinnostunut.

Kuinka pitkään olet työskennellyt Betolalla? Olin ensimmäisen pätkän vuosina 2000–2008, välillä muualla ja palasin takaisin keväällä 2021. Jo ensimmäisessä jaksossa sain hyvän yleisosaamisen kaikesta liiketoimintaan liittyvästä Arin isän Hannun apuna. Palasin tänne, kun Ari kyseli. Tiesin, että tämä on hyvä työnantaja, ja löysimme Arin kanssa helposti yhteisen sävelen ja tavoitteet työlleni. Tässä työssä kuulosti olevan sopivasti haasteita.

Mitä tykkäät työstäsi? Pidän siitä, että työssäni on sopivasti vastuuta ja vapautta. Saan kehittää sekä yrityksen että henkilöstön asioita. Meidän strategiamme mukainen tavoite on järkevä ja kannattava kasvu. Se on vaatinut ensin hyvän pohjan rakentamista ja perusasioiden kuntoon laittamista. Tärkeintä on pitää asiakastyytyväisyys korkealla tasolla ja kehittää henkilöstötyytyväisyyttä, sillä haluamme vaalia pitkiä työsuhteita ja kehittää osaamista.

Mistä tykkäät työpaikassasi? Meillä on hyvä työporukka, jossa on yhdessä tekemisen meininki. Täällä pystyy keskustelemaan avoimesti kaikesta ja tekemään päätöksiä yhdessä. Tukea saa itse ja sitä voi antaa muille. Nautin siitä, että saan ideoida ja kokeilla uusia asioita.

Mitä työmaata et unohda? Vuonna 2001 ensimmäisiä työmaitani oli Kokkolassa Outokumpu Zincin tehdas, jossa korjasimme ja betonoimme happosäiliön. Teollisuusympäristö oli mieleenpainuva, sen laajuus ja laitteiston määrä ihmetyttivät kokematonta poikaa. Myös Olkiluodon työmaa jäi mieleen, kun kävimme Hannun kanssa siellä neuvotteluja ranskalaisten kanssa. Neuvottelut englanniksi rakentamisen erikoissanastoineen vähän kuumottivat.

Mitä teet vapaa-ajallasi? Perheeseeni kuuluu vaimo ja poika, heidän kanssaan touhuamme yhdessä. Matkustaminen on minulle tärkeä juttu, pyrin pääsemään matkoille perheen tai kavereiden kanssa pari kertaa vuodessa. Harrastan myös kuntoliikuntaa: kävelyä ja pyöräilyä. Kun inspiraatio iskee, touhuilen kotona puukäsitöitä ja harrastan myös ruoanlaittoa.