Ari Korhonen

Toimari Ari on mieluummin pajalla kuin tietokoneella

Ari Korhonen ja Sari-vaimo.

Kuka olet? Olen Korhosen Ari, 51-vuotias kuopiolainen.

Mitä teet Betolalla? Minä teen kaikkea mahdollista, mutta titteli on toimitusjohtaja. Tällä hetkellä yritän olla kaluston huoltaja ja kehittäjä. Olen käytännön ihminen ja tykkään olla mieluummin pajalla kuin tietokoneella. Siksi meille on palkattu muita työnjohtoon ja muihin hommiin.

Kuinka pitkään olet työskennellyt täällä? Olen ollut täällä alusta lähtien, kun isäni Hannu Korhonen perusti yrityksen. Muutamia vuosia olin välillä muissa hommissa, mutta silloinkin mahdollisuuksien mukaan täällä töissä. Kun isän eläkeikä alkoi lähestyä, oli selvää, että jatkan Betolan toimintaa. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2010.

Mitä tykkäät työstäsi? Tämä on mielenkiintoista. Samanlaisia työmaita on harvoin, vaikka työtä tehdään samoilla menetelmillä. Aina on jotain uutta ja kehitettävää, miten hommat saadaan tehtyä parhaiten. Kehitymme siinä samalla, kun pyrimme löytämään konstin, miten saadaan asiakkaan toive toteutettua. Teemme paljon teollisuushommia ja infra-alan töitä pohjoisessa, se on meille mieluinen suunta.

Mistä pidät Betolalla? Tykkään näistä ihmisistä, meillä on hyvä porukka töissä. Jos sitä ei olisi, työnteko tuntuisi varmasti aika hankalalta. Porukka on joustava ja luotettava. Monella on takana pitkä työsuhde Betolassa. Heidän kanssaan on mukava mennä tekemään kaikenlaisia töitä ja jokainen on letkun varressa tarvittaessa.

Mitä työmaata et unohda? Yksi erikoisempia oli Olkiluoto 3, jossa oltiin pariin otteeseen jo ennen vuotta 2010. Siellä työnjohto oli hyvin hierarkinen. Sellaiseen hierarkiaan ei ole Suomessa tottunut. Esimerkiksi työmaamestarin kanssa sovitut asiat saattoivat muuttua hänen esimiehensä taholta täysin erilaisiksi. Siellä oli monia kansalaisuuksia, suomalaiset olivat vähemmistöä. Siitäkin selvittiin!

Mitä teet vapaa-ajallasi? Vapaa-aika menee kotona Sari-vaimon kanssa. Asumme maaseudulla ja vietämme ihan normaalia ukin ja mummon elämää tyttären pojan Eliaksen kasvua seuraten. Tässä iässä vielä jaksaa touhuilla ja seurata lapsenlapsen menoa. Jonkin verran matkustelemme mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi Kuusamossa, missä vaimon vanhemmat asuvat.